Forums Church of Union: Open Forums Church of Union: Open Forum (Română) Church of Union: 9 Februarie – Predică Jeff şi Shaleia

Viewing 3 reply threads
 • Author
  Posts
  • Roxana Stoichescu
   Participant
   Post count: 15

   “Cu siguranţă poţi experimenta un nivel de bunăstare, înţelepciune sau abundenţă, dar la un moment dat acestea se vor seca dacă nu ştii cine e Sursa ta, dacă nu ai o relaţie cu Sursa ta. Însă atunci când îţi revii, asta însemnând că realizezi că nu trăiai în armonie cu cel mai bun şi măreţ interes al tău, şi nici cu Dumnezeu, Creatorul tău (pentru că nu poţi fi separat/ă de Creatorul tău, şi fericirea şi bucuria ta sunt alături de El), atunci te poţi întoarce. Şi da, te vei întoarce cu umilinţă. Acesta este preţul pentru a te întoarce către Rai. Umil fiind, pentru că înainte ai fost arogant. Ai crezut că nu ai nevoie de Dumnezeu, că poţi fi fericit/ă fără El. Şi că poate poţi să Îl faci să plătească, pentru că eşti supărat/ă pe El, aşa că ai de gând să Îl faci să plătească. Dar de fapt, tu eşti cel/cea care plăteşte preţul. Partea frumoasă este că Dumnezeu, văzând că te întorci, te aşteaptă la jumătatea drumului, chiar mai aproape. Ori de câte ori îl cauți cu sinceritate pe Dumnezeu și treci testul de a fi în integritate, Dumnezeu ţi se va revela. Și aceasta este binecuvântarea, minunea fundamentală.”

  • Laurentiu and Alexandra Hulban
   Moderator
   Post count: 93

   Minunat! Multumesc pentru traducere, Roxana!

   Imi face placere sa aud aceste cuvinte intelepte si in limba Romana. Este minunat cum invatatura se leaga minunat cu intelesul cuvintelor. Am fost pentru mult timp suparata legat de cuvantul “umilinta”, crezand ca a avea umilinta fata de Dumnezeu inseamna ca va trebui sa ma supun vre-unui abuz sau lucru care imi va face rau. Asa am fost invatati ca si crestini ortodocsi, sa “avem frica de Dumnezeu”. Acum reusesc sa inteleg ca acest lucru nu este adevarat, si ca Dumnezeu nu ar vrea ca noi sa suferim.

   Definitia cuvantului umilinta:
   UMILÍNȚĂ, umilințe, s. f. 1. Sentiment de inferioritate; atitudine provocată de acest sentiment; supunere. ♦ Smerenie față de divinitate. ♦ Slugărnicie. 2. Situație umilitoare impusă cuiva; ofensă adusă cuiva.

   Observ iluzia faptului ca nu sunt iubita de Dumnezeu, si doresc sa o eliberez din constiinta mea. Da, am crezut ca sunt mai presus de Dumnezeu si asa am creat separarea, care este la radacinta tuturor blocajelor. Este un act de curaj sa recunoastem acest lucru si sa recunoastem ca separarea este de fapt ceea ce ne tine departe de visele noastre, si nu Dumnezeu.

   Imi place al doilea cuvant folosit in definitie, smerenie:
   SMERÉNIE s. f. Atitudine umilă, supusă, respectuoasă; comportare modestă, plină de bună-cuviință. ♦ (Bis.) Evlavie, cucernicie, pioșenie. – Din si. sŭmĕrjenije.

   Jeff si Shaleia au spus ca unul dintre principalele emotii care ne tin departe de Dumnezeu este rusinea. Rusinea ca am facut ceva gresit sau ca am ales stramb (prima enotie simtita de Adam si Eva dupa ce au mancat si Marul interzis a fost rusine asupra faptului ca erau dezbracati). Odata ce dam drumul la rusine, vom vedea ca, in ochii lui Dumnezeu, nu am fost niciodata separati, iar El ne-a iubit mereu. Poate o mica diferenta intre umilinta si smerenie e faptul ca, atunci cand am ajuns in smerenie, nu mai tinem rusinea in noi, pe cand in umilinta suntem in procesul de a ne elibera de rusine si de a ne intoarce la Dumnezeu.

   Ce parere aveti? Este interesanta Limba Romana <3

   Alexandra <3

  • Roxana Stoichescu
   Participant
   Post count: 15

   Dumnezeu ne iubeste neconditionat, si ne iarta de fiecare data cand “o luam pe cai gresite”, cand ne indepartam de El.

   Cred ca noi suntem cei care, de fapt, nu ne putem ierta, de asta ne e rusine. Si credem ca nu mai putem “repara” ce am facut si ce percepem noi ca greseli. Ceea ce este o iluzie.

   Foarte frumos ai descris, Alexandra, nuanta dintre umilinta si smerenie. Si sunt perfect de acord ca trecand de umilinta, ajungi la smerenie. Si atunci nu mai stim ce este rusinea, atunci ne-am intors total la Dumnezeu. Si cred ca daca reusim sa ramanem acolo, sa nu mai plecam de langa Dumnezeu, nu vom mai trece prin umilinta niciodata. <3

  • Violeta Lindner
   Participant
   Post count: 3

   Asa este Roxana 🥰

Viewing 3 reply threads
 • You must be logged in to reply to this topic.

Forums Church of Union: Open Forums Church of Union: Open Forum (Română) Church of Union: 9 Februarie – Predică Jeff şi Shaleia